Összetevők: datolyalé*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A szirupgyártás folyamata: a datolyát megfőzik, magtalanítják, a levét kipréselik, leszűrik és besűrítik. A színe sötétbarna, íze tipikus édes datolyaíz.
Felhasználása: cukor és méz helyettesítésére. Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítésre.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1133 kJ / 271 kcal
Zsír: 0,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,1 g
Szénhidrát: 66 g
- amelyből cukor: 63-66 g
Fehérje: 1,4 g
Só: 0,2 g
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Belgium.