BIORGANIK BIO HÁNTOLT NAPRAFORGÓMAG 250G

A napraforgó őshazája Peru és Mexikó, Európába dísznövényként került, majd felfedezték, hogy a mag magas zsírtartalma miatt nagy mennyiségű olaj sajtolható belőle. Így termesztése széles körben elterjedt.

A napraforgót nem csak olajáért kedveljük, hanem mi és a madarak is szívesen rágcsáljuk.

Jelentőség, hatások:

A napraforgómag leginkább zsírban gazdag, ezáltal energiatartalma is magas. Fogyókúrában ezért nem igazán állja meg a helyét, de alultápláltság esetén például érdemes beépíteni az étrendbe.

A napraforgómag jó B- és E-vitaminforrás. Az ásványi anyagok közül ki kell emelni a szelént és a mangánt, amelyeket igen nagy mennyiségben tartalmazza, illetve flavonoidokat is, amelyek antioxidánsként funkcionálnak.

Felhasználása:

Fogyaszthatjuk magában, belekeverhetjük müzlibe, vagy kekszek, péksütemények, kenyerek tésztájába. Megszórhatjuk vele a salátánkat illetve egy zöldségfasírtban is megállja a helyét.

Ledarálva magpástétom készíthető belőle, amelyet kedvünk szerint ízesíthetünk.

Összetevők: napraforgómag*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energiaérték: 2623 kJ / 627 kcal
Zsír: 51,5 g
- amelyből telített zsírsavak: 4,5 g
Szénhidrát: 20 g
- amelyből cukor: 2,6 g
Fehérje: 20,8 g
Só: 0,03 g

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Olaszország.

688 Ft