BIORGANIK BIO MUSTÁRMAG 200G

A mustár nagyon erős aromával rendelkező növény, amelyet a Földközi-tenger vidékén őshonos vadmustárból nemesítettek. A magok sárgás-barnás színűek, gömbölyűek. Fűszerként elterjedt, ám a magok csíráztatásra is alkalmasak.

Jelentőség, hatások:

A mustármagnak magas a zsírtartalma, de szénhidrátokat és fehérjét is jelentős mennyiségben tartalmaz. Jelentős mennyiségben vannak jelen benne nitrogén- és kéntartalmú vegyületeke, amelyeknek jellegzetes, igen erős aromáját köszönheti. Ezek az anyagok izgató hatásúak, növelik az étvágyat, az emésztőnedv-elválasztást és a belek mozgását. Ennél fogva segítenek a csökkent éhségérzet, a székrekedés és az emésztési panaszok leküzdésében. Ellenben nem javasolt a fogyasztása azoknak, akiknek érzékeny az emésztőrendszere.

Felhasználása:

A mustármagot őrölve használhatjuk fűszerként vagy ki is csíráztathatjuk és néhány napos hajtását salátával, köret részeként vagy szendvicsre halmozva fogyaszthatjuk.

Összetevők: mustármag*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energiaérték: 2126 kJ / 508 kcal
Zsír: 36 g
- amelyből telített zsírsavak: 2,0 g
Szénhidrát: 28 g
- amelyből cukor: 6,8 g
Fehérje: 28 g
Só: < 0,01 g

Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).

A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.

Származási ország: India


1 247 Ft