CUKORMENTES
Tihany, Dörgicse, Káli-medence, csak néhány példa arra, hogy a mi Balaton-felvidékünk mekkora levendula birodalommá vált itthon. Amúgy is nagyon szeretnénk, de így szinte kötelező, állandó íz lett nálunk. Persze igyekszünk a minél kíméletesebb elkészítésre, hogy a tisztább, inkább gyógynövényes, semmint pacsulis ízvilágot találjuk el.
Összetevők: Levendula, víz, nyírfacukor, citromlé, aszkorbinsav
Fogyaszthatjuk szörpként vízzel vagy szódával higítva, koktélok vagy sütemények alapanyagaként, limonádé, fröccs és jégkása ízesítéséhez.
0,5 / 1 liter ajánlott higítási aránya 1:7.
Száraz, hűvös helyen tároljuk! Felbontás előtt felrázandó utána pedig hűtőben tárolandó. Három héten belül fogyasszuk!