SZAFI FREE EXPRESSZ LISZTKEVERÉK KELESZTÉS NÉLKÜLI TÉSZTÁKHOZ

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kelesztés nélküli, édes és sós "kelt" tészták készíthetőek a lisztkeverék segítségével, pillanatok alatt.

Élelmi rostokban gazdag, így a kiegyensúlyozott étrend méltó alapanyaga lehet.

Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, batáta liszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert tartalmazhat!

Recept ötlet:

Szafi Free fonott kalács

Hozzávalók (490 grammos kalácshoz):

  • 250g Szafi Free EXPRESSZ lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz
  • 55g por eritrit (vagy porcukor) - nagyon fontos, hogy por állagú legyen
  • 1g himalája só
  • 1g szódabikarbóna
  • késhegynyi vanília őrlemény
  • 1 citrom héja (kb. 10g)
  • 30g almaecet (vagy frissen facsart citromlé)
  • 260g szobahőmérsékletű víz
  • ízlés szerint adhatunk hozzá aszalványokat, pl. mazsolát

kenéshez: 10g frissen facsart narancslé

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt.

2 külön tálba mérjük ki a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és addig gyúrjuk, míg el nem válik a kezünktől (2-3 perc).

Összeállítás után 5 percig pihentessük.

Ezután osszuk 4 részre a tésztát, sodorjunk belőle 23 cm-es rudakat, úgy hogy a közepe vastagabb maradjon, a végei pedig egyenletesen vékonyodjanak.

Lazán fonjuk össze.

Sütés előtt kenjük le narancslével.

Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig süssük, majd újra kenjük le és további 15 percig süssük 200 fokon.

Rácson hagyjuk langyosra kihűlni, majd ízlés szerint fogyasszuk.

További receptért látogasson el a blogunkra: https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu

2 730 Ft