SZAFI FREE KAROBOS MUFFIN ÉS PISKÓTA LISZTKEVERÉK

Kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, hozzáadott cukortól mentes(1), szójamentes, zsírszegény, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes piskótákhoz.

A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.

Próbálja ki a többi Szafi Free termékünket is (palacsinta, nokedli, kenyér stb.)

Összetevők: Hajdinaliszt, tápióka keményítő, kölesliszt, karobpor (12%), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), aroma (vanillin kristály), só

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert tartalmazhat!

Karobpos piskóta/muffin recept (18 cm-es tortához, vagy 12 db gyümölcsös muffinhoz):

Hozzávalók:

  • 250 g Szafi Free Karobos muffin/piskóta lisztkeverék
  • 170 g langyos víz
  • 25 g frissen facsart 100%-os citromlé
  • 70 g Szafi Fitt por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor
  • Muffin esetén adjunk hozzá kb. 250 g magozott és kinyomkodott meggyet vagy málnát/epret/cseresznyét/bármilyen bogyós gyümölcsöt

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal.
  • Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el.
  • Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.
  • Amennyiben gyümölcsös muffint, vagy gyümölcsös piskóta kockát szeretnénk készíteni, úgy itt adjuk hozzá azokat.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (muffin esetén a sütési idő kb. 18-20 perc, attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)
  • Rácson hagyjuk kihűlni, majd - piskóta esetén - vágjuk ketté, és töltsük meg a kedvenc tortakrémünkkel, végül tegyük pár órát hűtőbe.

Megjegyzések:

Amennyiben nem gyümölcsös piskótát, hanem tortalapot készítünk belőle úgy adjunk hozzá 10 g folyékony olajat, vagy ennyivel több vizet, hogy ne legyen száraz a piskóta!

Sütés után vízzel, vagy olajsprayvel lefújhatjuk a tetejét, hogy puhább legyen a piskóta, vagy muffin teteje.

Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.

A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad. Hűtőbe csak akkor kell tenni, ha azt a krém külön megkívánja.

Mivel a piskóta állagát a tojás adja, ezért a tojásmentes piskóta a hagyományosnál töményebb állagú sütemény.

2 499 Ft