SZAFI REFORM KÍNAI ÉDES-SAVANYÚ CSIRKE ALAP

Összetevők: Fűszerkeverék (só, paprika, vöröshagyma, gyömbér, kurkuma, koriander, görögszénamag, sárgarépa, mustármag, római kömény, cayennebors, petrezselyemlevél), tápióka keményítő, édesítőszerek (eritrit, szteviol-glikozidok ), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)

Felhasználási javaslat:

Kínai édes-savanyú csirke

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 70g paradicsomsűrítmény
  • 80 g Alappor
  • 800 g csirkemell
  • 3dl víz
  • 1dl ananászlé (pl. a befőtt leve)
  • 1 db pritamin paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • kb. 200g ananászbefőtt

Elkészítés:

2 evőkanál bármilyen olajon süssük fehéredésig a kockára vágott csirkemellet (ha vizet engedne a hús, azt öntsük le róla).

Majd adjuk hozzá az aprított hagymát, kockára vágott paprikát és szintén kockára vágott ananászt,

és főzzük további 10 percig.

Közben keverjük ki a Kínai édes-savanyú alapot a vízzel, ananászlével, sűrített paradicsommal és öntsük a húsra, végül keverjük jól el, és kevergetve főzzük 5 percig.

Száraz, hűvös helyen tárolandó!

Kiszerelés: 80g

777 Ft