WTN ASHWAGANDHA KOMPLEX 60 kapszula

WTN Ashwagandha komplex

Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Hormonmoduláns mentes, Ásványi olaj mentes

Összetevők: ashwagandha gyökérőrlet, magnézium-glicinát, zselatin (kapszula), guava kivonat, citromhéj kivonat, mangó kivonat, sétányrózsa kivonat, szent bazsalikom kivonat, rizskivonat, L-leucin (aminosav), magnézium-sztearát (növényi forrásból), tiamin-pirofoszfát-klorid, riboflavin-5' nátriumfoszfát, inozitol-hexanikotinát, pantetin, piridoxál-5'-foszfát, (6S)-5-metiltetrahidrofolát, metil-kobalamin.

Kimerült és stresszes vagy?
Nem pihentető az alvásod?
Próbáld ki a már több ezer éve alkalmazott gyógynövény - az Ashwagandha - természetes hatását a stressz csökkentéséért és a nyugodt alvásért!
Az Ashwagandha gyógynövény nagyon nagy tiszteletnek örvend az Ayurvédikus (jelentése "az élet tudománya") gyógyászatban. Az Ayurvéda "Rasayana" eljárásmódja alkalmazza előszeretettel, ahol is a terápia célja az ember testi, lelki és mentális megfiatalítása. Nem véletlenül használják, hiszen az Ashwagandha alkalmazása számos egészségügyi előnnyel jár. A belőle előállított készítmények hatásáról azt tartják, hogy elősegíti a testi, lelki frissesség fenntartását és növeli a minőségben eltöltött életévek számát. Az Ashwagandhát az idegrendszer védelmére, valamint a kimerültség és az álmatlanság kezelésére használják. Mindemellett afrodiziákumnak, féreghajtónak, idegrendszeri stimulánsnak, stb. is tekintik.

Az Ayurvéda kiemelt helyen kezeli az alvást, ugyanis egészségünk szempontjából nagyon meghatározó alvásunk minősége. A megfelelő, pihentető alvás regenerálja a testet, lelket, ami szükséges a másnapi kihívások teljesítéséhez. A nem megfelelő alvás növelheti a kockázatát az elhízásnak, a cukorbetegségnek, a magas vérnyomás, valamint a szívbetegségek, a depresszió és a szorongás kialakulásának.

Az Ashwagandhában található hatóanyagoknak nagyon nagy hasznát vesszük a stresszes időszakban, ugyanis kiemelkedő hatással van a mellékvese működésére és ezáltal a stressz szintünkre. Adaptogén gyógynövényként képes a fizikai és pszichés megterheléssel szembeni ellenállóképesség javítására, azáltal, hogy fokozza a test alkalmazkodóképességét a különböző stresszhatásokhoz.

A növény gyökere magas antioxidáns tartalmú, amely csökkentheti a szabadgyökök káros hatásait és lassíthatja az öregedést. Így abban is segíthet, hogy tovább őrizzük meg fiatalos külsőnket!

Segítségünkre lehet továbbá a stressz hatására kialakuló betegségek megelőzésében is!

Az Ashwagandha számos kedvező élettani hatása közül néhány:
ellenállóvá tehet a stresszel szemben
javíthatja az alvás minőségét, segíthet álmatlanság esetén
csökkentheti a mellékvese kortizol szintjét
rendezheti a stressz következtében létrejövő vérnyomás-, pulzus-,
vércukorszint- elváltozásokat
élénkítheti a memóriát
javíthatja a kognitív és pszichomotoros teljesítményt
jótékony hatással lehet az agyi idegsejtek közötti információátvitelre
antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik
lassíthatja az öregedést
javíthatja az energiaszintet és a mitokondriumok egészségét
gyulladáscsökkentő hatása lehet (pl. ízületi gyulladás csökkentő)
segítheti a betegségekkel szembeni védekezést
az izomtömeg és izomerő jelentős növekedését eredményezheti
növelheti a spermiumok számát
emelheti a tesztoszteron mennyiségét férfiaknál

Ez a termék vegánbarát?
A kapszulás termékek zselatin kapszulában vannak, így a kapszulás termékek nem vegán barátok.

Mikor ajánljuk az Ashwagandha Komplex szedését?
stressz, szorongás, depresszió esetén
álmatlanság vagy éjszakai megébredésekkor
krónikus fáradtság és fizikai gyengeség esetén
hangulatjavítás céljából
memória, koncentráció javítására
fiatalság, fiatalosság megőrzése érdekében
termékenység javítására

Miben teljesen előremutató a WTN terméke?
A stressztűrő képesség javítása és a megfelelő idegi működés érdekében a magnézium és a B-vitaminok pótlása kiemelten kezelendő, ezért fontosnak tartottuk, hogy a gyógynövény hatását megtámogassuk ezekkel a mikrotápanyagokkal is. Kiegészítettük FITOMÁTRIX formulával is, mely még tovább fokozza a készítmény hatékonyságát. Úgy gondoljuk, hogy a különböző hatóanyagok együttesen alkalmazva felerősíthetik egymás hatását.

B-vitaminok
A B vitaminok a szervezet megfelelő működésének fenntartásához elengedhetetlenek. Fontos szerepet játszanak a kognitív funkciók működésében, nélkülözhetetlenek az idegsejtek működéséhez, hiányuk befolyásolhatja a memória működését, depresszió kialakulásához vezethet.

A B-vitaminok segítenek fenntartani az idegek, a bőr, a szem, a haj, és a máj egészségét. Emellett támogathatják az egészséges izomtónus megtartását, a gyomor-bél traktus és az agy megfelelő működését.

A mellékvesék hormontermelésének is fontos elemei, mert a mellékvesék által termelt katekolaminok (pl. adrenalin), illetve a kortizol megfelelő szintjének fenntartásához hozzájárulhatnak. Nemcsak az idegrendszer működésében, de a szervezet energiatermelő folyamataiban is nélkülözhetetlenek, ezért a B-vitaminok pótlásáról napi szinten célszerű gondoskodni! Van azonban néhány fontos tényező, amit érdemes figyelembe vennünk a B-vitaminokkal kapcsolatban:

Egy vitamin neve mögött többféle molekula is állhat

Stresszes időszakban, amikor fokozódhat a szervezet B-vitamin igénye, nagyon jót teszünk szervezetünkkel, ha aktív formájú B-vitaminokkal oldjuk meg a pótlásukat!

Számos egészségügyi probléma esetén fontos, hogy a B-vitaminok AKTÍV formában legyenek elérhetőek, mert a szervezet csak így tudja azonnal és igazán jól hasznosítani őket. Az inaktív formában lévő vitaminokkal ellentétben, ilyenkor nincs szükség bonyolult átalakító folyamatokra. Az inaktív vitaminokat a szervezetünk olykor nem tudja megfelelő mértékben felhasználni, hiszen, ha valamely folyamatelem hiányzik, az átalakulás nem, vagy csak részlegesen megy végbe. A szervezetünket tehát tehermentesíthetjük azáltal, hogy aktív vitaminokat biztosítunk számára. Az inaktív vitaminok aktívvá alakításának kritériumai mellett a felszívódás minőségét is szükséges figyelembe vennünk. Egy gyulladt bélrendszer esetén csökkenhet a felszívódása a makro- és mikrotápanyagoknak, ezáltal csökkenhet az inaktív formában szedett vitaminkészítmények alapvetően alacsony hasznosulása is.

Magnézium
A magnézium szükséges számos testben lejátszódó folyamathoz és enzim működéséhez, ezért fontosnak tartottuk, hogy ez is belekerüljön az Ashwagandha komplexbe, magnézium-biszglicinát formájában, amely az egyik legjobban felszívódó magnézium forma.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az Ashwagandha komplexben lévő magnézium mennyisége nem alkalmas magnéziumpótlásra! Javasoljuk, hogy mindenképpen egészítsd ki a termék szedését Magnézium komplex krémmel!

Fitomátrix formula
FITOMÁTRIX formulával is kiegészítettük az Ashwagandha komplexet! A vitaminokat egy természetes biológiai komplex is körül veszi, így abban a formában lehetnek jelen a termékben, ahogyan a természetben is megtalálhatók. A fitomátrix formula ebben az esetben olyan B-vitaminokban gazdag gyümölcs és gyógynövények kivonatát jelenti, mint a guava gyümölcs, citromhéj, mangó gyümölcs, sétányrózsa virág, szent bazsalikom levél kivonata.

6 480 Ft